Rietvallei Classic Estate Red Muscadel

Categorieën: ,

10,75

Beschrijving

Rietvallei is één van de oudste famielibedrijven in Robertson fruitbomen en wijngaarden hebben. Typische Zuid Afrikaanse stijl, sappige en prettig drinkbare wijnen.

Rietvallei is sinds 1864 een echt familiebedrijf dat al zeven generaties in bezit is van de familie Burger. Het wijnhuis is daarmee één van de weinigen in Zuid-Afrika die al meer dan 150 jaar in bezit is van één familie. Het is ook één van de oudste wijnhuizen in Robertson. Tegenwoordig is Kobus Burger de eigenaar en wijnmaker. Kobus weet het beste uit zijn wijngaarden te halen en produceert de toegankelijke en sappige wijnen waar Robertson om bekend staat in het lagere segment en enkele uitstekende rode en witte estatewijnen in het hogere segment die duidelijk meer terroir invloed hebben. Ook produceert Rietvallei een Red Muscadel, gemaakt van tot 100 jaar oude wijnstokken. Een wijn die verrassend betaalbaar is en breed ingezet kan worden als dessertwijn of aperitief.

Oranje. In de neus druiven en rozijnen en sinaasappelschil. In de mond krachtig, zoet maar goed in balans met de frisheid. Lange afdronk.

Heerlijke zoete wijn die het goed doet bij veel dessert en kazen.

Kan ook warmer gedronken worden, alleen zal de alcohol dan meer gaan werken.

Extra informatie

Druivensoort

Muscadelle

Land

Zuid-Afrika

Lekker bij

Desserts met fruit

Wijngebied

Breede Rivier

Overige informatie

Oneliner Dit is toch iets lekkers... Meer dan alleen maar zoet!
Land Zuid-Afrika
Wijngebied Breerivier
Jaar Bel / mail / Whatsapp voor de actuele jaargang
Druivensoort Red Muscadel
Smaak Oranje. In de neus druiven en rozijnen en sinaasappelschil. In de mond krachtig, zoet maar goed in balans met de frisheid. Lange afdronk.
Wijn/spijscombinatie Heerlijke zoete wijn die het goed doet bij veel dessert en kazen.
Lekker bij Mascarpone toetje