0521 – 85 34 06
De arneis-druif zorgt voor intense aroma’s van exotisch fruit, rijpe peer, appelbloesem en witte pruimen. Vet en genereus in de mond met een parade van wit en geel fruit (vooral perzik en appel), rijp maar voldoende fris. Amandeltoets in de lange afdronk.
De arneis-druif zorgt voor intense aroma’s van exotisch fruit, rijpe peer, appelbloesem en witte pruimen. Vet en genereus in de mond met een parade van wit en geel fruit (vooral perzik en appel), rijp maar voldoende fris. Amandeltoets in de lange afdronk.
Piëmonte is vooral bekend vanwege zijn Barolo. Echter, naast Barolo maakt men in het gebied ook een prachtige witte wijn, met rijp geel fruit en licht florale toets. Afkomstig van de glooiende heuvels in het achterland van het pittoreske stadje Alba, op de basis van de inheemse Arneis druif. Deze is beter bekend als ‘de witte Barolo’.
Druivensoort | Arneis |
---|---|
Land | Italië |
Oneliner | De arneis-druif zorgt voor intense aroma's van exotisch fruit, genieten! |
Land | Italië |
Wijngebied | Piëmonte |
Jaar | Bel / mail / Whatsapp voor de actuele jaargang |
Appelatie | DOCG Roero Arneis |
Druivensoort | Arneis |
Vinificatie | Moderne vinificatie met lichte persing en korte flesrijping om de aroma's optimaal te bewaren. |
Smaak | De arneis-druif zorgt voor intense aroma's van exotisch fruit, rijpe peer, appelbloesem en witte pruimen. Vet en genereus in de mond met een parade van wit en geel fruit (vooral perzik en appel), rijp maar voldoende fris. Amandeltoets in de lange afdronk. |
Wijn/spijscombinatie | Lekker als aperitief, bij salades, koude voorgerechten met schaal- of schelpdieren, wit vlees en gevogelte. |
Serveertemperatuur | 8 - 10 graden |
Lekker bij |
Oven-kabeljauw
|