Royal Oporto rosé

Categorieën: ,

13,50

Beschrijving

Opvallende port, sprankelend roze van kleur. De geur onthult zacht rood fruit en een energieke frisheid. De smaak wordt wederom gedomineerd door fruit als kersen en aardbeien. De zuren en zoetheid zijn goed in balans. Een zwoele ‘pink port’!

Door zijn in het oog springende uitmonstering en bijzondere inhoud is deze rosé port een leuk cadeau. Weer eens wat anders. Serveer hem gekoeld met een schijfje sinaasappel op de rand van het glas, net als de Portugezen. Of gemixt met tonic op een zonnige dag, met wat munt en frambozen. Lekker bij een bakje verse aardbeien of ander rood fruit.

Past goed bij: mix met tonic, rood fruit. In Portugal drinkt men deze port graag met een schijfje sinaasappel op de rand van het glas.

Originele rosé van een uitstekend porthuis met zacht fruit en een energieke frisheid
Een rosé port is zeker niet alledaags te noemen. Met deze innovatieve wijn laat het wijnhuis zijn creativiteit zien. Technisch gezien is het een ruby port. Echter, de wijn is vergist op dezelfde manier waarop rosé wijnen kunnen worden gemaakt, namelijk met een gelimiteerde blootstelling aan de schilletjes.

Extra informatie

Land

Portugal

Lekker bij

Aperitief, Desserts met fruit

Wijngebied

Douro

Overige informatie

Land Portugal
Wijngebied Beiras
Jaar Bel / mail / Whatsapp voor de actuele jaargang
Appelatie Douro
Serveertemperatuur 8 tot 10 graden
Bijzonderheden In Portugal drinkt men deze port graag met een schijfje sinaasappel op de rand van het glas.