Sierra Grande Sauvignon Blanc

Categorieën: ,

5,75

Beschrijving

Boutinot is een grote producent die wijnen sourced uit vele delen van de wereld. In de Rhone heeft men voornamelijk eigen wijngaarden waar gewerkt met respect voor de omgeving. Men gebruikt zo min mogelijk toevoegingen in het maken van de wijnen.

Eric Monnin (Boutinot’s Franse wijnmaker) is één van de Rhone Riders, een illuster gezelschap dat tot doel heeft de originele Rhone Villages te bewaren. Zij bestormen de zuidelijke dorpen van de Côtes du Rhône in hun zoektocht naar – perfect terroir én partners met flexibele faciliteiten voor de vinificatie en rijping van de wijnen. De zoektocht heeft uitzonderlijke “single village” wijnen en een voortreffelijke Côtes du Rhône Village opgeleverd. Afkomstig uit onder andere Séguret en Cairanne en delen van Roaix, St. Gervais en Sablet. Eric Monnin vinifieert elk perceel afzonderlijk en voedt vervolgens de wijnen op in een combinatie van nieuwe vaten, oudere vaten en demi-muids (600 liter). De strenge selectie en het streven naar perfectie resulteert in verbluffend mooie Rhône wijnen, waarbij elke wijn op zich een prachtige weerspiegeling geeft van het terroir.

Strogeel, in de geur geel fruit zoals mango en annanas maar ook frisheid en kruiden. Een lange, frisse & fruitige afdronk.

De druiven worden ’s nachts geoogst voor behoud van frisheid en smaak, de vinificatie vind plaats  tot  maximaal 14 graden.

Extra informatie

Druivensoort

Sauvignon Blanc

Land

Chili

Overige informatie

Land Chili
Wijngebied Vallee Central
Jaar Bel / mail / Whatsapp voor de actuele jaargang
Druivensoort Sauvignon Blanc
Smaak Strogeel, in de geur geel fruit zoals mango en annanas maar ook frisheid en kruiden. Een lange, frisse & fruitige afdronk.
Lekker bij Tatin met geitenkaas
Let op! Niet alles lukt vanzelfsprekend nog voor Pinksteren. App even voor zekerheid! We werken met z'n allen keihard om iedereen aan z'n wijn te helpen, binnen de gestelde maatregelen rondom Corona. Hoe? Lees het hier!
+ +