Solera Gran Reserva Empordan 0,375l

Categorieën: ,

10,15

Uitverkocht

Beschrijving

Deze Solera Gran Reserva komt uit Empordà Cataluña, een weinig bekende wijngebied gelegen aan de zeer noordoostelijke hoek van Spanje, grenzend aan Frankrijk. De wijn wordt gemaakt door een groep wijnmakers die altijd op zoek zijn naar echte kwaliteit. Garnatxa, of Grenache, is de lokale druivensoort, en de Solera Gran Reserva wordt gemaakt van de rode en witte variëteiten van deze Garnatxa. De druiven worden geteeld in Alt Empordà, een verhoogd gedeelte van de regio zeer geschikt voor middellange en lange groeiseizoen variëteiten en dus ideaal voor het produceren van nature zoete wijnen.

De druiven worden met de hand geoogst wanneer volledige rijpheid is bereikt. De wijn gaat in het traditionele solera-systeem, hetzelfde verouderingsproces dat wordt gebruikt voor de sherry productie 10 jaar lang.

Complex en intens op de neus met aroma’s van rijpe vruchten en hints van rozijnen, vijgen, dadels met een vleugje brioche. Intense aroma’s van gedroogde vruchten in de mond met de zoetheid goed in evenwicht gehouden door fijne zuren op de lange afdronk.

Extra informatie

Druivensoort

Grenache

Land

Spanje

Overige informatie

Land Spanje
Wijngebied Catalunya
Jaar Bel / mail / Whatsapp voor de actuele jaargang
Druivensoort Garnatxa
Smaak Complex en intens op de neus met aroma's van rijpe vruchten en hints van rozijnen, vijgen, dadels met een vleugje brioche. Intense aroma's van gedroogde vruchten in de mond met de zoetheid goed in evenwicht gehouden door fijne zuren op de lange afdronk.
Lekker bij Tarte Tatin
Het is nog steeds flink druk bij de pakketdienst, daardoor is je bestelling langer onderweg. We werken met z'n allen keihard om iedereen aan z'n wijn te helpen, binnen de gestelde RIVM-maatregelen. Hoe? Lees het hier!
+ +