Tarani Cabernet Sauvignon

Categorieën: ,

5,75

Soepele, zwoele rode schenkwijn met veel rood fruit

Beschrijving

Vinovalie is een samenwerkingsverband van vier caves in het zuidwesten van Frankrijk. Op basis van eeuwenoude inzichten en moderne technieken maken zij succesvolle eigentijdse wijnen.

Vinovalie is een uniek samenwerkingsverband tussen vier caves in het zuidwesten van Frankrijk: Rabastens (Gaillac), Técou (Gaillac), Côtes d’Olt (Cahors) en Fronton. Zij hebben de handen in één geslagen om als vier musketiers de uitdagingen van deze tijd aan te gaan. Gebruikmakend van vaak unieke omstandigheden en met respect voor tradities uit de streek worden moderne wijnen gemaakt die goed aansluiten bij de smaakvoorkeur van deze tijd.

Zwoel Cabernet Sauvignon met vooral veel fruit. De kleur van de wijn is intens paarsrood. Het rode fruit doet vooral denken aan rijpere frambozen. Daarnaast wat vanille. Fluwelig zacht en met ronde tannines.

Gilbert & Gaillard, 2017 – 83/100 punten (2016)
“Deeply-coloured with a youthful sparkle. Tangy nose of red and black fruits with floral presence. Soft palate offering up a sensation of well-being and freshness due to its healthy, juicy, easy-drinking fruit. Pure indulgence. Drink amongst friends.”

Extra informatie

Druivensoort

Cabernet Sauvignon

Land

Frankrijk

Overige informatie

Land Frankrijk
Wijngebied Sud Ouest
Jaar Bel / mail / Whatsapp voor de actuele jaargang
Appelatie IGP Comté Tolosan
Druivensoort Cabernet Sauvignon
Smaak Zwoel Cabernet Sauvignon met vooral veel fruit. De kleur van de wijn is intens paarsrood. Het rode fruit doet vooral denken aan rijpere frambozen. Daarnaast wat vanille. Fluwelig zacht en met ronde tannines.
Wijn/spijscombinatie Deze wijn is het hele jaar door goed als aperitief, bij gegrild vlees en vis (tonijn) en bij salades (bijvoorbeeld met geitenkaas en gebakken spekblokjes).
Bijzonderheden De wijngaarden van deze wijn bevinden zich ten noordoosten van Toulouse. De bodem is een typische alluviale bodem met veel zand en grind.
Lekker bij Pizza bodem
Pasta all ‘Isolana