Tarani Gamay

Categorieën: ,

5,75

Uitverkocht

Prettige rosé, die niet alleen in de zomer lekker is.

Beschrijving

Een heldere licht roze kleur. In de neus besjes, frambozen, zeer levendig. Ook in de smaak veel rood fruit en een prettige zuurgraad.

Extra informatie

Druivensoort

Gamay

Land

Frankrijk

Overige informatie

Land Frankrijk
Wijngebied Sud Ouest
Jaar Bel / mail / Whatsapp voor de actuele jaargang
Appelatie IGP Comté Tolosan
Druivensoort Gamay
Vinificatie Moderne rosé vinificatie volgens de Saignée methode. Daarbij heeft de most kort contact met de schillen waarna het sap op lage temperatuur fermenteert. De rijping vindt plaats op RVS cuves.
Smaak Een heldere licht roze kleur. In de neus besjes, frambozen, zeer levendig. Ook in de smaak veel rood fruit en een levendige zuurgraad. Een fijne rosé die niet alleen in de zomer lekker is.
Wijn/spijscombinatie Deze wijn is het hele jaar door goed als aperitief, bij gegrild vlees en vis (tonijn) en bij salades (bijvoorbeeld met geitenkaas en gebakken spekblokjes).
Serveertemperatuur Serveer deze wijn gekoeld op 10-12 graden.
Bijzonderheden De wijngaarden van deze wijn bevinden zich ten noordoosten van Toulouse. De bodem is een typische alluviale bodem met veel zand en grind.
Het is nog steeds flink druk bij de pakketdienst, daardoor is je bestelling langer onderweg. We werken met z'n allen keihard om iedereen aan z'n wijn te helpen, binnen de gestelde RIVM-maatregelen. Hoe? Lees het hier!
+ +