Tarani Gamay

Categorieën: ,

5,90

Soepele, zwoele rode schenkwijn met veel rood fruit

Beschrijving

Vinovalie is een samenwerkingsverband van vier caves in het zuidwesten van Frankrijk. Op basis van eeuwenoude inzichten en moderne technieken maken zij succesvolle eigentijdse wijnen.

Vinovalie is een uniek samenwerkingsverband tussen vier caves in het zuidwesten van Frankrijk: Rabastens (Gaillac), Técou (Gaillac), Côtes d’Olt (Cahors) en Fronton. Zij hebben de handen in één geslagen om als vier musketiers de uitdagingen van deze tijd aan te gaan. Gebruikmakend van vaak unieke omstandigheden en met respect voor tradities uit de streek worden moderne wijnen gemaakt die goed aansluiten bij de smaakvoorkeur van deze tijd.

Sprankelend rosé uit Frankrijk. Aardbeitjes, frambozen, rode besjes: het zijn allemaal kleine rode vruchten die de zintuigen prikkelen. Met een heldere roze kleur. In de mond lekker levendig en sappig.

Extra informatie

Druivensoort

Gamay

Land

Frankrijk

Overige informatie

Land Frankrijk
Wijngebied Sud Ouest
Jaar Bel / mail / Whatsapp voor de actuele jaargang
Appelatie IGP Comté Tolosan
Druivensoort Gamay
Smaak Natuurlijk is dit zo’n rosé die lekker is in een hangmatje, liggend op een strandbed of al picknickend in een groene wei. Maar, er is meer. Ook in de herfst of winter is dit een prima borrelwijn. Lekker met wat garnaaltjes of een toastje met geitenkaas.
Wijn/spijscombinatie Past goed bij: salade, geitenkaas, schelp- en schaaldieren, tonijn, sushi
Lekker bij Pizza bodem
Pasta all ‘Isolana