0521 – 85 34 06
Topwijn van wijnmaker Marc Kent.
Diep rode kleur. In de geur bessen, donker fruit, zwarte peper en kruiden. De smaak opent zich met rood fruit indrukken en wordt vervolgt met elementen van marsepein en minerale accenten. Het geheel is mondvullend met een bijzonder elegante structuur.
Marc Kent is een zeer getalenteerde wijnmaker, die risico’s durft te nemen door bepaalde zaken net iets anders aan te pakken. Aanzuren doet hij bijvoorbeeld niet. Ook meng hij rode en witte druiven samen en is daardoor de meest besproken wijnmaker uit Zuid-Afrika. Zijn wijnen zijn voor het overgrote deel sensationeel te noemen.
Werd deze wijn van Boekenhoutskloof recent nog gekozen tot allerbeste rode wijn van het Proefschrift Wijnconcours, zijn het nu de dames Ruit en Rijst die hun bewondering voor deze wijn uiten. “Wauw, wauw, wauw, wat een lengte en spanning” is een omschrijving die wij nog niet eerder hadden opgetekend, maar zegt veel over de waardering die onze Chocolate Block van deze dames krijgt.
Druivensoort | Cabernet Sauvignon, Cinsault, Grenache, Syrah, Viognier |
---|---|
Land | Zuid-Afrika |
Oneliner | Het kan niet op met de complimenten voor Chocolate Block! |
Land | Zuid-Afrika |
Wijngebied | Franchhoek |
Jaar | Bel / mail / Whatsapp voor de actuele jaargang |
Appelatie | Western Cape |
Druivensoort | Grenache, Syrah, Cabernet Sauvignon, Cincault en Viognier |
Vinificatie | Traditionele rode vinificatie met een hout lagering van 8 maanden. Vervolgens nog enkele maanden flesrijping. |
Smaak | De kleur is diep rood met kruidige tonen. De afdronk is zeer fruitig (donker rood rijp fruit), lang met vanille aroma's. |
Wijn/spijscombinatie | Lekker bij eend, bij ree en bij stoofschotels. Ook bij oude harde kazen zal hij goed smaken. |
Serveertemperatuur | Licht gekoeld op 16 - 17 graden |