The Chocolate Block

Categorieën: ,

23,85

Topwijn van wijnmaker Marc Kent.

Beschrijving

Diep rode kleur. In de geur bessen, donker fruit, zwarte peper en kruiden. De smaak opent zich met rood fruit indrukken en wordt vervolgt met elementen van marsepein en minerale accenten. Het geheel is mondvullend met een bijzonder elegante structuur.

Marc Kent is een zeer getalenteerde wijnmaker, die risico’s durft te nemen door bepaalde zaken net iets anders aan te pakken. Aanzuren doet hij bijvoorbeeld niet. Ook meng hij rode en witte druiven samen en is daardoor de meest besproken wijnmaker uit Zuid-Afrika. Zijn wijnen zijn voor het overgrote deel sensationeel te noemen.

Werd deze wijn van Boekenhoutskloof recent nog gekozen tot allerbeste rode wijn van het Proefschrift Wijnconcours, zijn het nu de dames Ruit en Rijst die hun bewondering voor deze wijn uiten. “Wauw, wauw, wauw, wat een lengte en spanning” is een omschrijving die wij nog niet eerder hadden opgetekend, maar zegt veel over de waardering die onze Chocolate Block van deze dames krijgt.

Extra informatie

Druivensoort

Cabernet Sauvignon, Cinsault, Grenache, Syrah, Viognier

Land

Zuid-Afrika

Overige informatie

Oneliner Het kan niet op met de complimenten voor Chocolate Block!
Land Zuid-Afrika
Wijngebied Franchhoek
Jaar Bel / mail / Whatsapp voor de actuele jaargang
Appelatie Western Cape
Druivensoort Grenache, Syrah, Cabernet Sauvignon, Cincault en Viognier
Vinificatie Traditionele rode vinificatie met een hout lagering van 8 maanden. Vervolgens nog enkele maanden flesrijping.
Smaak De kleur is diep rood met kruidige tonen. De afdronk is zeer fruitig (donker rood rijp fruit), lang met vanille aroma's.
Wijn/spijscombinatie Lekker bij eend, bij ree en bij stoofschotels. Ook bij oude harde kazen zal hij goed smaken.
Serveertemperatuur Licht gekoeld op 16 - 17 graden