fbpx

Torre del Falasco Garganega

Categorieën: ,

5,75

Karaktervolle witte huiswijn.

Beschrijving

De geur is uitdagend, citrus en mineralen. De smaak is vol en bijna romig waarbij de invloed van het eikenhout merkbaar is. Een prima balans met complexiteit en diepte. De Garganega druiven zijn afkomstig uit de Valpantena regio ten noorden van Verona en zijn later dan normaal geoogst waardoor ze extra geconcentreerd en rijp zijn.

Deze wijn is een uitstekend aperitief voor een breed publiek. Daarnaast voldoende structuur voor de begeleiding van diverse vis- en witvleesgerechten. De geur is uitdagend; citrus en mineralen. De smaak is vol en bijna romig waarbij de invloed van het eikenhout duidelijk aanwezig is.

Extra informatie

Druivensoort

Garganega

Land

Italië

Overige informatie

Oneliner Karaktervolle witte huiswijn!
Land Italië
Wijngebied Veneto
Jaar Bel / mail / Whatsapp voor de actuele jaargang
Appelatie IGT Veronese
Druivensoort Garganega
Vinificatie Moderne witte vinificatie met inweking van de druivenschillen, pneumatische persing en vervolgens een temperatuur gecontroleerde vergisting. 40 % van de wijn wordt enkele maanden gelagerd in eikenhout.
Smaak De geur is uitdagend (citrus en mineralen). De smaak is vol en bijna romig waarbij de invloed van het eikenhout duidelijk aanwezig is. De aroma's van jasmijn en geranium past goed bij de complexiteit van deze wijn.
Wijn/spijscombinatie Deze wijn is voor een "enigszins wijnkenner". Hij heeft voldoende structuur voor de begeleiding van diverse vis en witvleesgerechten.
Serveertemperatuur 12 graden