Toso Moscato Spumante Sprintose

Categorieën: ,

4,95

Beschrijving

De druiven worden in de tweede helft van september geplukt en zacht geperst. Na het filteren en het sterk afkoelen van de most wordt deze vergist tot 6 % alkohol met een natuurlijke restsuiker.

Een strogele bleke kleur. Een fijne mousse. In de geur aromatisch en rijk met florale tonen. De smaak is duidelijk muskaat getypeerd, zacht, evenwichtig en verfrissend. Lekker als aperitief (met een verse aardbei in het glas), bij diverse fruitnagerechten (aarbeien-rabarber) en cake. Ook heerlijk bij panna cotta.

 

Extra informatie

Druivensoort

Moscato

Land

Italië

Lekker bij

Zoetigheid

Wijngebied

Piëmonte

Overige informatie

Land Italië
Wijngebied Piemonte
Jaar Bel / mail / Whatsapp voor de actuele jaargang
Druivensoort Moscato
Vinificatie De druiven worden in de tweede helft van september geplukt en zacht geperst. Na het filteren en het sterk afkoelen van de most wordt deze vergist tot 6 % alkohol met een natuurlijke restsuiker.
Smaak Een fijne mousse. De geur is zeer aromatisch, intens en rijk met florale tonen. De smaak is duidelijk muskaat getypeerd, zacht, evenwichtig en verfrissend.
Wijn/spijscombinatie Lekker als aperitief (met een verse aardbei in het glas), bij diverse fruitnagerechten (aarbeien-rabarber) en cake. Ook heerlijk bij panna cotta.
Serveertemperatuur 8 graden