Valdouro Rosé Port

8,95

Rosé Port
De wijnwereld is een nieuwe categorie rijker. Op 1 juli 2009 heeft de Portugese overheid het certificaat voor rosé port officieel verleend. Rosé port is lichter van smaak, roze van kleur en daarom ook als een echte (na)zomerdrank te drinken.

Rosé Port of ook wel Pink Port genoemd, wordt gemaakt uit de traditionele blauwe druiven. De mooie roze kleur ontstaat door een beetje kleur aan de rode druivenschillen te onttrekken. Het druivensap wordt op een zeer koude temperatuur vergist. Het gistingsproces duurt daardoor 2 keer zo lang als dat van gewone port.

Beschrijving

Fuchsia roze kleur. In de neus een erg krachtig fruitig aroma. In de smaak erg levendig en fris en zeer veel tonen van divers rood fruit.

Extra informatie

Druivensoort

Inheemse druiven

Land

Portugal

Overige informatie

LandPortugal
WijngebiedDouro
JaarBel / mail / Whatsapp voor de actuele jaargang
DruivensoortTouriga Franca, Touriga Nacional
SmaakHet gistingsproces duurt daardoor twee keer zo lang als dat van gewone port. Pink port is hierdoor levendiger en frisser van smaak dan andere portsoorten, met aroma’s van framboos, honing en grapefruit.
Wijn/spijscombinatiePink port is heerlijk als aperitief en bij gebrande amandelen, vleeswaren en miniem gezoete desserts zoals bittere chocolade.