Mabis Biscardo Ripasso della Valpolicella

11,05

Uitverkocht

Deze speciale Valpolicella Superiore van de broers Martino en Maurizio Biscardo in Soave is intens en diep robijnrood.

Beschrijving

Deze speciale Valpolicella Superiore van de broers Martino en Maurizio Biscardo in Soave is intens en diep robijnrood. De wijn is samengesteld uit Corvina, Rondella en Molinara druiven. Na de persing wordt voor deze wijn het fermentatieproces opnieuw op gang gebracht, door de warme uitgeperste druivenschillen van de Amarone toe te voegen. Hierdoor krijgt de wijn alle kenmerken van een ‘kleine’ Amarone die een stuk sneller op dronk is en wat minder zwaar van smaak.

Extra informatie

Druivensoort

Corvina, Molinara, Rondinella

Land

Italië

Overige informatie

OnelinerZeer originele wijn van hoog niveau!
LandItalië
WijngebiedVeneto
JaarBel / mail / Whatsapp voor de actuele jaargang
AppelatieValpolicella
DruivensoortCorvina, Rondella en Molinara
VinificatieDe rijping van deze volle wijn vindt, gedurende 1 jaar, plaats in 30 hl grote Slavonsich eiken vaten. Het rijpingsproces wordt vervolgd gedurende een periode van 6 maanden op de fles in de kelders van het domein.
SmaakDe smaak is krachtig en complex met toch een zekere frisheid. Een prachtige robijnrode kleur. De geur is zeer karakteristiek met elementen van pruimen en rozijnen.
Wijn/spijscombinatieHet is aan te raden deze wijn van tevoren te decanteren.ideale combinaie met stoofpotten, wildgerechten of oude harde kazen.
ServeertemperatuurOp ongeveer 18° (Tip: Van tevoren decanteren)
BijzonderhedenRipasso is een techniek waarbij vóór de tweede vergisting het residu van de Amarone productie (de gedroogde druiven) aan de wijn wordt toegevoegd voor meer complexiteit.
Lekker bij Fazant – zuurkool