fbpx

Varvaglione Vigne e Vini ’12 e Mezzo’

Categorieën: ,

8,95

Beschrijving

Wijnmaker Cosimo Varvaglione, tevens eigenaar van Vigne e Vini srl., heeft als derde in de familie generatie Varvaglione tijdig ingezien dat het wijngebied Puglia unieke mogelijkheden heeft. Namelijk het bijzondere klimaat met telkens de nabijheid van de Middellandse Zee, de vruchtbare bodem maar vooral de bijzondere druiven als negroamaro, primitivo, malvasia en verdeca. Cosimo heeft in zijn nieuwe kelder moderne vinificatie-methodes geïntroduceerd. Hij weet het unieke karakter van de individuele druivensoort te behouden en ondanks het warme Zuid-Italiaanse klimaat, frisheid in zijn wijnen te bewaren en het alcoholpercentage in toom te houden.

Puglia is het Zuid-Italiaanse wijngebied en vormt de ‘hak van de Italiaanse laars’. Dit gebied staat onder invloed van de Adriatische Zee. Het is een vruchtbare streek, maar het is er ook warm en droog.

De naam van de wijn, ‘12e Mezzo’ ofwel twaalf en een half in het Nederlands, staat voor het alcoholpercentage van 12,5%. Uniek voor wijnen uit Puglia. Wijnen uit deze streek zijn voornamelijk rond de 15%. Het bijzonder lage percentage is de reden geweest voor wijnmaker Cosimo Varvaglione om deze wijnen ‘12e Mezzo’ te noemen.

Extra informatie

Druivensoort

Malvasia

Land

Italië

Overige informatie

Oneliner De naam van de wijn, ‘12e Mezzo’ ofwel twaalf en een half in het Nederlands, staat voor het alcoholpercentage van 12,5%
Land Italië
Wijngebied Puglia
Jaar Bel / mail / Whatsapp voor de actuele jaargang
Appelatie Apulië
Druivensoort Malvasia Blanco
Smaak Stuivende geur van rijp tropisch fruit, bloemen en in de smaak aangevuld met een lichte exotische kruidigheid. Mild en rijk karakter met een vriendelijke zuurbalans.
Wijn/spijscombinatie Licht exotisch met bloemen, rijp tropisch fruit en iets kruidig. Smaakt goed bij vis van de barbecue en sushi.
Lekker bij Sushi