Ritorna Tre Autoctoni Rosso

Categorieën: ,

6,95

Beschrijving

Deze wijn bestaat uit 40 % Montepulciano, 40% Primitivo en 20% Nero d’Avola. De druiven worden handmatig geoogst en opgeslagen in kleine emmers. Er vindt daarna een koude maceratie plaats gedurende 4 dagen bij 4 graden celsius. Daarna is er een fermentatie gedurende 20 tot 24 dagen bij 24 graden celsius. Tot slot is er sprake van een malolactische fermentatie in houten vaten gevolgd door een rijping van 9 tot 12 maanden.

Farnese Vini is een jong bedrijf dat in korte tijd is uitgegroeid tot één van de top exporteurs in Zuid-Italië. Deze groei ging niet gepaard zonder nationale en internationale erkenning. Drie jaar achtereen werd Farnese uitgeroepen tot bedrijf van het jaar in haar industrie, vijf maal werden haar wijnen uitgeroepen tot wijn van het jaar en meer dan 30 gouden medailles en trofeeën sieren de wand van het hoofdkantoor.

Extra informatie

Druivensoort

Montepulciano, Nerello Mascalese, Primitivo

Land

Italië

Overige informatie

Oneliner Ken je 'm nog? Eerder zag Tre Autoctoni er heel anders uit...
Land Italië
Wijngebied Puglia
Jaar Bel / mail / Whatsapp voor de actuele jaargang
Appelatie Salento
Druivensoort Montepulciano, Primitivo en Nero d'Avola
Smaak Zeer diepe, rode kleur. Volle smaak met tonen van kersen, pruimen, cassis, tabak en een lichte toast smaak. Goed mondgevoel, zacht en een lange afdronk met de smaak van vanille en chocolade.
Wijn/spijscombinatie Deze wijn is ideaal bij rood vlees, wild, rijke sauzen en kaas.
Serveertemperatuur 18 graden
Lekker bij Gasconse Boerenpâté