Villa Conchi Brut Seleccion MAGNUM

18,50

De oogst begint eind augustus en eindigt eind oktober. Druiven worden meestal handmatig geplukt en daarna naar het wijnhuis vervoerd in dozen van 25-30 kg of in kleine roestvrijstalen trailers, als de wijngaard dicht bij het wijnhuis ligt. Deze Cava rijpt minimaal 12 maanden in de fles.

Beschrijving

Villa Conchi zit vol plezier en emoties om te delen in goed gezelschap. Het is zeker de beste manier om te genieten van de heerlijke ‘tapascultuur.’

Deze Cava is een eerbetoon aan alle vrouwen over de hele wereld.Het doel is om Conchi te eren, een vrouw die van Franse mousserende wijnen hield.
Een zorgvuldige selectie van wijngaarden in het hart van Catalonië, tussen de bergen van Montserrat, is de belangrijkste focus voor de productie van Villa Conchi.

Deze Cava laat een frissere stijl zien uit het mediterrane klimaat. De hoogteligging van de wijngaarden heeft het voordeel van koelere temperaturen ’s nachts, die ervoor zorgen dat de druiven een aangenamere zuurgraad hebben. De Chardonnay druiven in de blend zorgen voor meer fruit en elegante tonen.

Extra informatie

Druivensoort

Chardonnay, Macabeo, Perellada, Xarel Lo

Land

Spanje

Overige informatie

OnelinerDeze Cava is een eerbetoon aan alle vrouwen over de hele wereld!
LandSpanje
WijngebiedCatalunya
JaarBel / mail / Whatsapp voor de actuele jaargang
AppelatiePenedes
Druivensoort30% Xarel-lo, 30% Parellada, 30% Macabeo en 10% Chardonnay
SmaakIn de neus een goede intensiteit met fruit aroma’s en nuances van toast. Op het palet fris, warm, aangenaam en rond, met een lange finish.
Wijn/spijscombinatieIn de neus een goede intensiteit met fruit aroma’s en nuances van toast. Op het palet fris, warm, aangenaam en rond, met een lange finish.
Serveertemperatuur6 - 8 graden
Lekker bij Lange vingers