Villa Conchi Brut Seleccion

Categorieën: ,

8,45

Beschrijving

Villa Conchi zit vol plezier en emoties om te delen in goed gezelschap. Het is zeker de beste manier om te genieten van de heerlijke ‘tapascultuur.’

Deze Cava is een eerbetoon aan alle vrouwen over de hele wereld.Het doel is om Conchi te eren, een vrouw die van Franse mousserende wijnen hield.
Een zorgvuldige selectie van wijngaarden in het hart van Catalonië, tussen de bergen van Montserrat, is de belangrijkste focus voor de productie van Villa Conchi. De oogst begint eind augustus en eindigt eind oktober. Druiven worden meestal handmatig geplukt en daarna naar het wijnhuis vervoerd in dozen van 25-30 kg of in kleine roestvrijstalen trailers, als de wijngaard dicht bij het wijnhuis ligt. Deze Cava rijpt minimaal 12 maanden in de fles.

Deze Cava laat een frissere stijl zien uit het mediterrane klimaat. De hoogteligging van de wijngaarden heeft het voordeel van koelere temperaturen ’s nachts, die ervoor zorgen dat de druiven een aangenamere zuurgraad hebben. De Chardonnay druiven in de blend zorgen voor meer fruit en elegante tonen.

In de neus een goede intensiteit met fruit aroma’s en nuances van toast. Op het palet fris, warm, aangenaam en rond, met een lange finish.

Extra informatie

Druivensoort

Chardonnay, Macabeo, Perellada, Xarel Lo

Land

Spanje

Lekker bij

Oesters

Wijngebied

Penedès

Overige informatie

Oneliner Deze Cava is een eerbetoon aan alle vrouwen over de hele wereld!
Land Spanje
Wijngebied Catalunya
Jaar Bel / mail / Whatsapp voor de actuele jaargang
Appelatie Penedes
Druivensoort 30% Xarel-lo, 30% Parellada, 30% Macabeo en 10% Chardonnay
Smaak In de neus een goede intensiteit met fruit aroma’s en nuances van toast. Op het palet fris, warm, aangenaam en rond, met een lange finish. Op het palet fris, warm, aangenaam en rond, met een lange finish.
Serveertemperatuur 6 - 8 graden
Lekker bij Lange vingers

Gerelateerde producten